Kankaiden ylläpito

Ohjeet pesuun ja pinnoitukseen

Ylläpito pidentää venekankaan käyttöikää


Kuomukankaat ovat kovalla koetuksella vuoden ympäri. Tällöin säännöllinen pesu sekä pinnoitus ovat kuomukankaan eliniän kannalta erittäin merkityksellisiä. Yksi parhaista tavoista pitää Sunbrella kankaat hyvännäköisinä, on huuhdella kankaat kuukausittain puhtaalla vedellä. Tämä estää lian uppoamisen syvälle kankaaseen ja samalla vähentää perusteellisemman puhdistamisen tarvetta. Perusteellinen puhdistus tarvitaan useimmissa ympäristöissä kahden tai kolmen vuoden välein.

Alta löydät tuotelinkit Tex'Aktiv pesuaineista sekä ohjeet pesuun ja pinnoitukseen videoiden kera.

Pesuohje


Kun suoritat perusteellisemman pesun, Sunbrella kankaat voidaan puhdistaa paikallaan veneessä tai koon salliessa ne voidaan siirtää laiturin puolelle puhdistusta varten.

Suosittelemme pesuun Sunbrellan omaa Tex'Aktiv Clean pesuainetta.

1. Esivalmistelu


Harjaa irtonainen lika pois pehmeällä harjalla. Muuta venettä kannattaa tarvittaessa suojata, jotta kankaasta irtoavan lian saa puhdistettua helposti jälkikäteen.

Huuhtele pinnat puhtaiksi harjauksen jälkeen. Tähän voit käyttää joko vesiletkua, ämpäriä tai kevyellä paineella toimivaa paineruiskua.

Huom. painepesurilla huuhtelua ja pesua emme suosittele, sillä kova paine voi vaurioittaa kangasta.

2. Pesu


Suihkuta kankaan pintaan Tex'Aktiv Clean pesuaine ja anna sen vaikuttaa noin 5 minuuttia. Voit tehostaa pesuaineen vaikutusta kevyesti harjaamalla pesuainetta kankaan pintaan. Näin se imeytyy paremmin kankaan kuituihin.

Vahvempiin tahroihin voit suihkuttaa pesuainetta enemmän sekä pyyhkiä tahran kohdan kevyesti pesusienellä tai harjata harjalla. Mitä vähemmän kankaaseen kohdistuu mekaanista rasitetta, sen parempi, joten vältä kuitenkin turhaa hankausta.

3. Huuhtelu ja kuivaus


Huuhtele kangas hyvin ensimmäisen vaiheen mukaisesti ja toista pesuvaihe tarvittaessa, jos likaa jää vielä kankaaseen.

Anna kankaan kuivua kunnolla huuhtelun jälkeen. On tärkeää ettei kangasta suljeta esimerkiksi säilytyssuojaan ennen kuin se on kuiva.

Pesun jälkeen tulee uusia kuomun pinnoite Tex' Aktiv guard pinnoitusaineella. Pinnoituksesta lisää alempana.

Alta näet Sunbrellan esimerkin markiisien pesusta. Kuomukankaat ovat samaa materiaalia, joten samat pesukäytännöt toimivat.

Pinnoitusohje


Kankaan pinnoitus suojaa kankaita tahroilta ja likaantumiselta. Se myös estää rasvan kiinnittymisen kankaan pintaan, joka minimoi esimerkiksi homeitiöiden tarvitseman kasvupinnan muodostumisen kankaan pinnalle.

Suosittelemme kankaan pinnoituksen Sunbrellan omaa Tex'Aktiv Guard pinnoitusainetta.

1. Esivalmistele


Kankaan pinta tulisi olla sopivan puhdas pinnoitusta varten. Jos kangasta ei ole pesty hiljattain, toteuta kankaan pesu ylläolevien ohjeiden mukaisesti.

2. Pinnoita


Suihkuta Tex' Aktiv Guardia puhtaan ja kuivan kankaan pinnalle. Suihkuta ainetta kankaalle tasaisin välein molempiin suuntiin optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi.

3. Kuivaus


Anna aineen kuivua pintaan. Tämän jälkeen kangas on heti käyttökuntoinen. Toista käsittely tarvittaessa.

Alta näet Sunbrellan esimerkin markiisien pinnoituksesta. Venekankaat ovat käytännössä samaa materiaalia, joten samat pesukäytännöt toimivat myös niihin.